Φριτάτα με σπαράγγια, μαστίχα και μυρωδικά

Ψάχνεις μια καινούργια γρήγορη και εύκολη συνταγή; Τότε αυτή θα σε ενθουσιάσει!

Εκτέλεση: 

Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει και ζεματίζουμε τα σπαράγγια για 1-2 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα βυθίζουμε αμέσως σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για να κρυώσουν. Τα στραγγίζουμε πάλι. Κόβουμε τα σπαράγγια σε κομμάτια 5 εκ. Χτυπάμε με σύρμα τα αβγά με το αλάτι- και τη σκόνη μαστίχα, το εστραγκόν και το δυόσμο, λίγο πιπέρι και την γραβιέρα ή παρμεζάνα σε ένα μεγάλο μπολ. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο μαντεμένιο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα σπαράγγια και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας απαλά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε ελαφρά. Ρίχνουμε τα αβγά και κουνάμε το σκεύος για να καλύψουν όλη την επιφάνεια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε τη φριτάτα μέχρι να ψηθεί το κάτω μέρος, για 6-8 λεπτά περίπου. Γυρίζουμε τη φριτάτα ανάποδα μέχρι να χρυσίσει και το πάνω μέρος. Την κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια και την σερβίρουμε, είτε ζεστή είτε σε θερμοκρασία δωματίου.

Υλικά: 

• 12 φρέσκα πράσινα σπαράγγια, καθαρισμένα
• 6 μεγάλα αβγά
• 1 κ.γ. σκόνη μαστίχας
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 1/3 φλιτζ. τριμμένη γραβιέρα ή παρμεζάνα
• 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι, κομμένo στη μέση και κατόπιν σε λεπτές φέτες
• 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
• 2 κ.γ, εστραγκόν
• 2 κ.γ. ψιλοκομμένο, φρέσκο δυόσμο
• 1 ώριμη ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια