Γλυκόξινο χοιρινό με άρωμα μαστίχας

Γλυκόξινο χοιρινό με άρωμα μαστίχας

Εκτέλεση: 

Για το χοιρινό:

Σ’ ένα μπολ βάζουμε το χτυπημένο αβγό με το ηλιέλαιο και το κορν φλάουρ και προσθέτουμε το χοιρινό μέχρι να καλυφθεί καλά το κρέας από το αβγό, σε όλες τις πλευρές του. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ηλιέλαιο και τηγανίζουμε το χοιρινό μέχρι να πάρει έντονο χρυσαφένιο χρώμα και να μαγειρευτεί. Αποσύρουμε το χοιρινό σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο και προσθέτουμε μέσα τα λαχανικά και τα κάσιους. Αλατίζουμε και σοτάρουμε, μέχρι να πάρουν έντονο και χρυσαφένιο χρώμα. Σβήνουμε με το λικέρ. Προσθέτουμε το χοιρινό και τη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να γλασάρει η σάλτσα.

Για τη γλυκόξινη σάλτσα:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κορν φλάουρ. Δένουμε τη σάλτσα με το κορν φλάουρ και περνάμε από σίτα.

Υλικά: 

Για το χοιρινό

• 450 γρ. χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε κύβους
• 45 γρ. κορν φλάουρ
• 2 αβγά χτυπημένα
• 20 γρ. ηλιέλαιο
• 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε χοντρές φέτες
• 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε μπαστουνάκια
• 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μπαστουνάκια
• 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρά καρέ
• 1 κ.σ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
• Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
• 3 κ.σ. κορν φλάουρ
• 1 φούχτα κάσιους καβουρδισμένα
• 40 ml λικέρ μαστίχας
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• αλάτι (

Για τη γλυκόξινη σάλτσα

• 230 γρ. νερό
• 150 γρ. ζάχαρη
• 80 γρ. ξίδι λευκό
• 60 γρ. κέτσαπ
• 15 ml σάλτσα σόγιας
• κορν φλάουρ