Χοιρινά παϊδάκια με σόγια και μέλι

Ένα πιάτο που θα ενθουσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας! Χοιρινά παιδάκια με σάλτσα από σόγια και μέλι!

Εκτέλεση: 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε λίγο λάδι. Αλατοπιπερώνουμε την πανσέτα και τη σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει ένα έντονο χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, το μέλι και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει το μέλι. Προσθέτουμε τη σόγια, το ξύδι και το κρασί και σιγοβράζουμε για 3- 4 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε τη πανσέτα από το σκεύος και βάζουμε το σκεύος στη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να γλασάρει η μαρινάδα και να έχει τη σύσταση σιροπιού. Επαναφέρουμε τη πανσέτα στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφτεί καλά από τη σάλτσα. Γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμύδι.

Υλικά: 

• 1 κιλό παϊδάκια χοιρινά
• 20 γρ. σκόρδο, κομμένο σε φέτες
• 20 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές φέτες
• 40 γρ. μέλι
• 10 γρ. μπούκοβο
• 5 γρ. πιπέρι σετσουάν
• 10 γρ. γλυκάνισο
• 150 γρ. σάλτσα σόγιας
• 30 γρ. ξύδι λευκό
• 300 γρ. κρασί λευκό
• 400 γρ. ζωμό κοτόπουλου
• 100 γρ. κάσιους
• αλάτι
• πιπέρι
• ελαιόλαδο