Κουνέλι με παπαρδέλες

Ένα κυρίως πιάτο που συνδυάζει γεύση από την Ιταλία και την Χίο! Κουνέλι με παπαρδέλες!

Εκτέλεση: 

Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο . Τεμαχίζουμε το κουνέλι, και το τοποθετούμε στην κατσαρόλα μαζί με 3-4 φέτες μπέικον . Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και περιμένουμε το κουνέλι να πάρει ένα χρυσό χρώμα, τέλος σβήνουμε με λίγο κόκκινο κρασί και ολοκληρώνουμε με τα μπαχαρικά μας , ψιλοκομμένο ντοματάκι και πελτέ. Προσθέτουμε νερό και το αφήνουμε να σιγοψηθεί για 35 λεπτά. Βράζουμε τις παπαρδέλες και τοποθετούμε σε ένα τηγάνι το κουνέλι την σάλτσα και τις παπαρδέλες συνεχίζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ολοκληρώνουμε με τυρί και το πιάτο μας είναι έτοιμο!

Υλικά: 

• 2 κρεμμύδια
• 2 σκόρδα
• ελαιόλαδο
• 200 γραμμάρια μπέικον καπνιστό
• ένα φύλλο δάφνης
• μπαχάρι
• κανέλλα
• γαρύφαλλο
• λίγο πελτέ ντομάτας και μια κονσέρβα ψιλοκομμένο ντοματάκι
• 1 πακέτο παπαρδέλες
• λίγο τυρί τριμμένο
• 1 ποτήρι κόκκινο κρασί