Λαχματζούν, λιβανέζικη πίτα με κιμά

Λαχματζούν, αυθεντική συνταγή ενός από τα πιο διάσημα πιάτα της Ανατολής

Εκτέλεση: 

Αναμειγνύουμε τη μαγιά με το ζεστό νερό και τα αφήνουμε να "ξεκουραστούν" για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το λάδι και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Ζυμώνουμε για 8-10 λεπτά πολύ καλά τη ζύμη. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ που έχουμε περάσει με λίγο λάδι ή βούτυρο, την καλύπτουμε με ένα πανί και αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της (περίπου 45-60 λεπτά ανάλογα τη θερμοκρασία του χώρου). Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Τεμαχίζουμε τη ζύμη σε 5 κομμάτια. Πλάθουμε καθένα από αυτά τα κομμάτια σε κύκλους πάχους μικρότερου από 1 εκ. (διάμετρος περίπου μίας πίτας από σουβλάκι). Καλύπτουμε κάθε πίτα με τη γέμιση και τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

Υλικά: 

Για τη ζύμη

• 1 κ.σ. ξερή μαγιά
• 1/4 φλ. ζεστό νερό
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.γλ. ζάχαρη
• 1 κ.γλ. αλάτι
• 3 με 3 1/2 φλ. κοσκινισμένο αλεύρι

Για τη γέμιση

• 1/2 κιλό κιμάς
• 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα
• ½ κούπα ελαιόλαδο
• 1 φλ. κουκουνάρι
• 1 κούπα νερό
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 κ.γ. πάπρικα
• αλάτι, πιπέρι και κανέλλα