Λαζάνια φούρνου με κιμά και ανθότυρο

Τα λαζάνια με κιμά είναι το κλασικό Ιταλικό πιάτο που με την προσθήκη του ανθότυρου του δίνουμε μία πιο ελληνική γεύση.

Εκτέλεση: 

Για τον κιμά

Σε ένα βαθύ τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρω τα κρεμμύδια και προσθέτω μόλις ξανθύνουν τον κιμά και το σκόρδο.
Τσιγαρίζω αρκετά μέχρι να σκουρύνει πολύ ο κιμάς και τον σβήνω με το κρασί.
Στη συνέχεια και αφού σχεδόν ο κιμάς έχει ψηθεί, προσθέτω τον πελτέ, την κονσέρβα με την ψιλοκομμένη ντομάτα, την σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό, τη δάφνη, τη ρίγανη και τα αφήνω να πάρουν μία βράση σε μέτρια φωτιά.
Στο τέλος προσθέτω και ελαιόλαδο και ανακατεύω ώστε να έχω ένα μείγμα κιμά με αρκετά υγρά.

Σύνθεση

Σε ένα πυρέξ βουτυρώνω πολύ καλά και απλώνω τρεις τέσσερις κουταλιές ζουμερό κιμά.
Τοποθετώ τα λαζάνια μου από πάνω καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.
Μην φοβηθείτε να τα κόψετε σε κομμάτια για να καλύψετε καλύτερα όλη την επιφάνεια.
Ρίχνω μία δόση κιμά, μία δόση μπεσαμέλ και απλώνω και μικρά κομμάτια ανθότυρο, τριμμένη παρμεζάνα και κεφαλοτύρι.
Επαναλαμβάνω την διαδικασία άλλες τρεις φορές και τελειώνω με ένα λεπτό στρώμα μπεσαμέλ ρίχνοντας από πάνω λίγο τριμμένο πεκορίνο, παρμεζάνα.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου ψήνω σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 20-30 λεπτά και κατόπιν ξεσκεπάζω και ψήνω ακόμα 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από πάνω.
Αφήνω να κρυώσει ελαφρά για 15 λεπτά και σερβίρω.

Υλικά: 

• 500 γρ. λαζάνια με αβγό
• 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά σπάλα
• 500 γρ. χοιρινό κιμά σπάλα
• 300 γρ. ανθότυρο
• 500 γρ. κονκασέ ντομάτας ή ντομάτα στον τρίφτη
• 200 γρ. χυμό ντομάτας
• 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 4 μεγάλα κρεμμύδια
• 2 κ.σ. ρίγανη
• 1/2 ματσάκι μαϊντανό
• 3 σκελίδες σκόρδο
• 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
• 2 φύλλα δάφνη
• λίγο μοσχοκάρυδο
• 12 κ.σ. ελαιόλαδο
• 200 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
• 200 γρ. τριμμένη γραβιέρα
• αλάτι, πιπέρι

Για την κρέμα μορνέ

• 60 γρ. βούτυρο
• 60 γρ. αλεύρι
• 1 λίτρο γάλα
• 2 αβγά
• 100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
• λίγο μοσχοκάρυδο
• αλάτι και πιπέρι