Μπρουσκέτες με αβγό, σπανάκι και πιπεριά Φλωρίνης

Μια ιδανική συνταγή για το Κυριακάτικο Brunch! Λαχταριστές Μπρουσκέτες με αβγό, σπανάκι και πιπεριά Φλωρίνης!

Εκτέλεση: 

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά
Προσθέτουμε στο τηγάνι μια κουταλιά του γλυκού από το βούτυρο
Το αφήνουμε να λιώσει και προσθέτουμε 2 φέτες ψωμί
Φρυγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
Ψιλοκόβουμε το σπανάκι, τις πιπεριές Φλωρίνης και τα ντοματίνια. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και προσθέτουμε λίγο φρέσκο θυμάρι και το φύλλο βασιλικού καθώς και το αρωματισμένο λάδι βασιλικού.
Παράλληλα τοποθετούμε ακόμα ένα βαθύ τηγανάκι στη φωτιά
Βάζουμε μπόλικο λάδι τηγανίσματος και αφήνουμε να φτάσει στους 180° C
Όταν φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία ρίχνουμε τα αβγά καθαρισμένα και ολόκληρα και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Απλώνουμε τις φέτες του ψωμιού στον πάγκο εργασίας
Σε κάθε φέτα αλείφουμε από την πάνω πλευρά μια κουταλιά του γλυκού από τη μαγιονέζα, από πάνω τοποθετούμε τη σαλατούλα που φτιάξαμε, τα αβγά κομμένα στη μέση, ελάχιστο μέλι και μια φέτα τσένταρ την οποία προαιρετικά ραντίζουμε με καυτό λάδι.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Υλικά: 

• Μαγιονέζα
• 2 μεγάλες φέτες μαύρο ψωμί πολύσπορο
• 2 φέτες τσένταρ
• 150 γρ. φρέσκο σπανάκι baby
• 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες
• 2 αβγά βραστά σφιχτά
• 60-80 γρ. βούτυρο
• λίγο θυμάρι
• ένα φύλλο βασιλικού πλατύφυλλου
• 6 ντοματίνια
• 1 κ.γ. μέλι
• λίγο ελαιόλαδο αρωματισμένο με φύλλα βασιλικού
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι