Πένες ριγέ με σολομό, σπανάκι και άρωμα μαστίχας

Μια συνταγή που συνδυάζει την σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα με άρωμα Χίου.

Εκτέλεση: 

Τοποθετούμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τζίντζερ και τα σοτάρουμε στο τηγάνι. Κόβουμε το σπανάκι και το τοποθετούμε και αυτό στο τηγάνι ώσπου να σοταριστεί και αυτό. Προσθέτουμε άνηθο και μαϊντανό το ψιλοκομμένο σχινόπρασο και λιαστές ντομάτες. Στο τέλος προσθέτουμε και τον σολομό κομμένο σε μεγάλα κομμάτια. Τελειώνουμε την σάλτσα μας με λικέρ μαστίχα και κρέμα γάλακτος. Μόλις έχουν μαλακώσει τα λαχανικά και ο σολομός προσθέτουμε το μίγμα τυριών.

Υλικά: 

• 1 πακέτο πένες ριγέ
• 400 γρ. κρέμα γάλακτος
• 1 κιλό σπανάκι
• 1 κρεμμύδι τριμμένο
• 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό
• 150 γρ. κασέρι τριμμένο
• 150 γρ. έμενταλ τριμμένο
• 300 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
• 1 φιλέτο σολομού
• λίγο ελαιόλαδο
• 40 ml λικέρ μαστίχας Ένωσις
• λίγο σχοινόπρασο
• λίγο τζίντζερ
• 10 λιαστές ντομάτες